söndag 19 februari 2017

Gott med kyckling och kålrot

Karins äppliga kycklinggryta

Såsen består av kokosmjölk  (1 burk), grädde (ca ½ förpackning laktosfri vispgrädde från valio) och äppeljos (runt 3 dl skulle jag gissa - jag tog det som var kvar i bringaren helt enkelt). Proportionerna är säkert inte så viktiga, men det blev gott så här i alla fall!

Näringsboost: Kålrot hyvlad med en potatisskalare och småskuren färsk tomat

Som protein att tugga valde jag kycklingfilé (2 stora) som jag skivade, saltade och brynte innan jag började såsa. En bit överbliven kabanoss som var på väg att bli gammal fick också åka med, tunt skivad.

Kryddning: hönsbuljong (två tärningar), paprikapulver, peppar, timjan, lite citronsaft, lite tomatpuré och olivolja.

Var det något mer i så har jag glömt det. :) Återkommer om jag skulle komma på något!

Vi åt grytan med kokt potatis till. Cesar tog även gräddfil till. Och skippade grytan. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar